Kattegatcentret - Bidt af havet

Erhvervssponsor for en samarbejdspartner

 

Vain Dane Athletic er støtttefisk for det Kattegatcentret i Greena, Danmark. Det betyder at vi hvert år  donerer 2% af vores omsætning til Kattegatcentret for at støtte forskning i alger og tang, formidling omkring livet i havet, forståelse af den menneskeskabte forurening og bevaring af dyr og planter.

 

Vi skød vores første fotokampagne i Kattegatcentret’s Oceanarium akvarium – en stor tank der minder om Kattegat. Hvorfor nu det? Det var fordi vi gerne ville illustrere at det ikke kun er i tropiske vande i udlandet at der er plastikforurening men at det er lige så udbredt på den nordlige halvkugle og i vores egne have.

Vain Dane Athletic Kattegatcentret akvarie

Kattegatcentret’s vision er at tilbyde spændende og underholdende oplevelser, som formidler livet i havet for dyr og planter. Kattegatcentret tror på at hvis man er bevidst omkring det der foregår under havets overflade – så vil man også udvise større respekt for det. Kattegatcentret opfordrer firmaer, uddannelsesinstitutioner og forskningsprojekter til at samarbejde med dem og besøge dem i deres smukke omgivelser i Greenaa.

 

Global goal 17 vain dane athletic

 

Vain Dane Atheltic arbejder med FN Verdensmaal nr. 17 som er Indgå partnerskaber for at nå målene. Vi ønskede at arbejde sammen med organisationer og personer som brændte for havet , bevaring af fiskearter og hvordan man kan udvikle alternativer til en række produkter med tang og alger.

 

 

Fotoshoot i Oceanarium akvariet

 

Vores første store fotoshoot fandt sted i Kattegatcentret’s Ocenarium akvarium. Et akvarium som indeholder 1,5 millioner liter vand. Miljøet og dyrene er de samme som dem du finder udenfor Kattegatcentret’s vinduer – i Kattegat. De to modeller, to fridykkere, skulle hoppe i det 11 grader varme vand og gøre deres bedste for at vise tøjet elegant frem alt imens de havde rokker til at svømme omkring dem og til tider op på dem.

 

Vi sætter krav til at alle vi samarbejder med skal have de samme holdninger til bæredygtighed som os. Vores fridykkermodeller er vant til at svømme i have fyldt med plastik og de gør hver især et stort arbejde for at fortælle det til dem der følger dem på sociale medier. Vores Crossfit model er biolog og bruger meget tid på at fortælle folk om de skader forurening medfører på naturen og dyrelivet.

Camilla Salling Olsen vain dane shoot

Tang og alger

Ved at støtte Kattegatcentret støtter vi også forskning og projekter, hvor tang og algers evner testes. Sammen med Aarhus Universitet har Kattegatcentret etableret AlgeCenter Danmark, et forsknings-, innovations- og formidlingssamarbejde. Her forsker de i tang og algers evner og hvordan man kan dyrke tang både på land og i havet.

 

Forurening og kommunikation

 

Det er utrolig vigtigt at få kommunikeret ud til folk hvilken tilstand verdenshavene er i og de udfordringer, som havets dyr står overfor på grund af den forurening som desværre kun forværres år efter år. Derfor giver det selvfølgelig mening at samarbejde med marinebiologer når Vain Dane Athletic ønsker at sætte fokus på plastikforureningen i havene.

 

Hvis I vil videre mere om Kattegatcentret, så besøg deres hjemmeside:  https://www.kattegatcentret.dk

Logo kattegatcenter vain dane athletic